• Anasayfa
  • KAEÜ
  • E-Posta
  • EN
Birime özel logo
KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
  • HAKKIMIZDA

    • Genel

      • Misyon
      • Vizyon
      • Değerler
      • Kalite Politikası
    • MYO Yönetimi

      • Müdür
      • Müdür Yardımcıları
      • Kurullarımız
      • Bölüm Başkanları
      • Yüksekokul Sekreteri
      • Örgüt Şeması
    • Tanıtım

      • Müdürün Mesajı
      • MYO Tarihçesi
      • Fiziki ve Akademik Yapı
      • Akademik Personel
      • İdari Personel
  • ÖĞRENCİ

    • Genel

      • Akademik Takvim
      • Öğrenci Bilgi Sistemi
      • Staj Başvuruları
      • Ders Bilgi Paketi (Bologna)
      • Sınav/Ders Programları
      • Engelsiz Öğrenci Birimi
      • Mezun Bilgi Sistemi
      • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
      • Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
      • Rehber
      • Öğrenci Toplulukları
    • Mevzuat

      • Ön Lisans ve Lisans Yönetmeliği
      • Lisansüstü Yönetmeliği
      • Dikey Geçiş Yönetmeliği
      • Yatay Geçiş Yönetmeliği
      • Tüm Mevzuat
    • Hizmetler

      • Yurt ve Barınma
      • Yemekhane
      • Kütüphane
      • Ahi Kart
      • Aile Sağlığı Merkezi
      • Psikolojik Destek Birimi
      • Öğrenci Butiği
      • E-Posta
      • Wi-Fi Erişimi
      • MS Office 365
      • Kampüs Dışı Erişim
      • Autodesk Yazılımları
    • Ulaşım

      • Şehir İçi Ulaşım
      • Şehir Dışı Ulaşım
    • Dış İlişkiler

      • Dış İlişkiler Ofisi
      • Erasmus
    • Eğitim Merkezleri

      • Sürekli Eğitim Merkezi
      • TÖMER
    • Sosyal Tesisler

      • Davulağıl Sosyal Tesisi
      • Halı Saha
      • Cacabey Kampüsü Spor Salonu
      • Bâb-ı Ahi Kafeterya
    • Aday Öğrenci

      • Tanıtım
      • Kırşehir Hakkında
      • Sanal Tur
      • Tercih (YÖKATLAS)
  • AKADEMİK

    • Bilgisayar Teknolojileri Bölümü

      • Bilgisayar Teknolojisi Programı
      • Bilgisayar Programcılığı Programı
    • Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü

      • Bitki Koruma Programı
      • Organik Tarım Programı
      • Seracılık Programı
      • Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı
    • Elektrik ve Enerji Bölümü

      • Elektrik Programı
    • Elektronik ve Otomasyon Bölümü

      • Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı
      • Mekatronik Programı
    • İnşaat Bölümü

      • İnşaat Teknolojisi Programı
    • Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü

      • Makine Programı
  • KALİTE

    • Kurumsal

      • Misyon (Amaç)
      • Vizyon
      • Temel Değerler
      • Etik Davranış İlkeleri Rehberi
      • Kurum Kültürü
      • Kalite Politikamız
      • Organizasyon Şeması
      • Görev Tanımları
    • Koordinatörlükler ve Komisyonlar

      • Birim Kalite Koordinatörlüğü
      • Birim EKGS Koordinatörlüğü
      • Kalite Yönetim Koordinatörlüğü
      • EKGS Koordinatörlüğü
    • Planlar

      • Stratejik Plan
      • Faaliyet Planı
      • İç Kontrol Standartları Uyum Eylem Planı
    • Raporlar

      • Birim İç Değerlendirme Raporu (KİDR)
      • Birim İç Tetkik Raporu
      • İç Kontrol Standartları Gerçekleşme Raporu
      • Memnuniyet Raporları
    • Süreç Yönetimi

      • Birim Süreçleri
      • Süreç Performans İzleme
      • İş Akış Şemaları
      • Belge Yönetim Sİstemi
    • EFQM Modeli

      • Birim EFQM Modeli Temsilcisi
      • Birim EFQM Modeli Komisyonu
      • EFQM Modeli Uygulamaları
    • BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına Yönelik Çalışmalar

      • Bilgi
      • Makaleler
      • Projeler
      • Derslar
      • Kitap/Kitap Bölümü
    • İş Sağlığı ve Güvenliği

      • İSG Kurulu
      • Acil Durum Planı
      • Risk Değerlendirme Raporu
  • Anasayfa >
  • AKADEMİK >
  • Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü

Bitki Koruma Programı

  • Hakkında
  • Yönetim
  • Akademik Personel
  • Dersler
  • İletişim

Hakkında


Bitki Koruma Programı

Hızla artan dünya nüfusu, gıda ihtiyacını da artırmakta dolayısı ile ürün kalitesinden daha ziyade verim artışını hedefleyen üretim anlayışı tüm dünyada yaygınlaşmaktadır. Yeterli gıda üretmek kadar, üretilen gıdaların insan sağlığı ve ekosistem açısından sakınca oluşturmaması ve bilimsel ilkelere göre üretilmesi de önemlidir. Ekolojik (organik) tarım; üretimde kimyasal girdi ve ilaç kullanmadan yönetmelik çerçevesinde izin verilen girdiler kullanımı ile yapılan, üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü ve sertifikalı tarımsal üretim biçimidir.

Üniversitemiz MYO Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü bünyesinde 2009-2010 Eğitim-öğretim yılından itibaren 30 kontenjan ile eğitim verilmeye başlayan “Organik Tarım” programı; ülkemiz ve dünyada hızla gelişmekte olan organik tarım sektörünün teknik eleman ihtiyacını karşılamak ve bu alanda mevcut bilgi birikimi ile yeni teknolojilerin kullanımı konusunda teknik birikime sahip "Organik Tarım Teknikeri" yetiştirmek gayesi ile açılmıştır.

Öğrencilerimiz tarafından, Yüksekokulumuza ait jeotermal ısıtmalı 650 m2 lik tam otomasyonlu uygulama serası ve Hirfanlı Baraj Gölü kıyısında bulunan 15 da meyve ve 50 da sebze bahçesinde bölge ekolojisine uygun tüm bitkiler yetiştirilmekte olup, bu tesislerde derslerde verilen teorik bilgilerin pratik uygulamalara dönüştürülmesi sağlanmaktadır.

Organik Tarım ön Lisans programını başarı ile bitirenler ÖSYM tarafından açılan dikey geçiş sınavında(DGS) başarılı oldukları takdirde; Ziraat Fakültesi Lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler.

Mezuniyet sonrası; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı tarım il ve ilçe müdürlükleri, Organik tarım işletmelerinde, Organik pazarlarda, Organik üretime girdi (tohum, organik gübre, organik tarımsal mücadele) sağlayacak özel sektör kuruluşlarında, Organik ürün sertifikası veren kuruluşlarda, Küçük ve orta ölçekli tarıma dayalı sanayilerde ve KOBİ'lerde çalışabilir, Kendi işletmelerini kurarak organik tarım yapabilirler.




Yönetim



Bölüm Başkanı

Doç. Dr. Okan YAZICIOĞLU

Bölüm Başkan Yardımcıları

Öğr. Gör. Yazsemin ACİR

Bölüm Kurulu

Başkan  Doç. Dr. Okan YAZICIOĞLU 
Üye  Doç. Dr. Hakan BOZDOĞAN
Üye

 Öğr. Gör. Banu Seçkin ÜNAL

Üye

 Öğr. Gör. Yasemin ACİR

Üye

 Öğr. Gör. Nilay KILIÇ

Üye  Öğr. Gör. Sinan KILIÇ
Üye  Öğr. Gör. Emel BERK



Bölüm Sekreterliği
Mahmut FİDAN
0 386 280 4747



 

Akademik Personel



Adı SoyadıAna Bilim DalıE - Posta Adresi
Doç. Dr. Hakan BOZDOĞAN Bitki Koruma Pr
Doç. Dr. Okan YAZICIOĞLU Bitki Koruma Pr
Öğr. Gör. Emel BERK Bitki Koruma Pr





Dersler


Bologna Bilgi Paketi


İletişim


2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Güz-Bahar Yarıyılı Danışman Listesi ve İletişim Bilgileri



 

16 Şubat 2022 tarihinde yayınlandı.
FaLang translation system by Faboba
  • Dergiler

    • Ahi Evran Tıp Dergisi
    • Eğitim Fakültesi Dergisi
    • Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
    • İİBF Dergisi
    • Sağlık Bilimleri Dergisi
    • Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
    • Ziraat Fakültesi Dergisi
    • İF Dergisi
    • Mühendislik Bilimleri Dergisi
  • Bilgi Sistemleri

    • Öğrenci Bilgi Sistemi
    • Akademik Web Sayfaları
    • Elektronik Belge Yönetim Sistemi
    • Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi
    • Ek Ders Otomasyonu
    • Bologna Bilgi Paketi
  • Birimler

    • Akademik Teşvik
    • BAP Koordinatörlüğü
    • Bilgi Edinme Birimi
    • Eğitimde Kalite Güvence Sistemi Koordinatörlüğü
    • Engelsiz Öğrenci Birimi
    • Erasmus - Dış İlişkiler Ofisi
    • Kalite Yönetim Koordinatörlüğü
    • Kongre ve Kültür Merkezi
    • Ortak Seçmeli Dersler Koordinatörlüğü
    • Pilot Tarım ve Jeotermal Koordinatörlüğü
    • Pilot Sağlık Koordinatörlüğü
    • Pedagojik Formasyon Birimi
    • Sürekli Eğitim Merkezi (AHİSEM)
    • YLSY Burs Programı Koordinatörlüğü
  • İletişim Formları

    • Memnuniyet Bildirim Formu
    • Bilgi İşlem Teknik Destek Formu
    • Yapı İşleri Bakım Onarım Talep Formu
    • Davulağıl Ziyaretçi Formu
  • Diğer

    • UNİKOP
    • Study In Turkey
    • Wi-Fi Kullanım Kılavuzları
    • Proxy Kullanım Kılavuzu
    • Gizlilik Politikası
    • Dokümantasyon
    • KVKK Dokümanları
    • Yemek Listesi
    • Yemek Satış
İLETİŞİM
Telefon   :  +90 386 280 47 07 - +90 386 280 47 09
Fax   :  +90 386 280 47 51
E-Posta        :   
Adres     :  Terme Caddesi KAEÜ TBMYO Müdürlüğü 40100 -  Merkez / KIRŞEHİR
Sosyal Medya
© 2025, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi
Eski Web Sitemiz
Geliştirme Ekibi