Meslek Yüksekokulumuz, 1976 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Yaygın Yükseköğretim Kurulu Örgün Yükseköğretim Dairesine bağlı olarak eğitim öğretime açılmıştır. 1982 yılında 2809 Sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı hakkında 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin değiştirilerek kabulüne dair kanunla kurulmuş bulunan Gazi Üniversitesi’ne bağlanmıştır.
17.03.2006 tarih ve 76111 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5467 Sayılı Kanunla 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilat Kanuna eklenen yeni ek maddeyle Ahi Evran Üniversitesi’ne bağlanmıştır.

Meslek Yüksekokulumuz 2015 Yılı itibariyle Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu olmak üzere ikiye bölünmüştür.

Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde;

5 adet 40'ar öğrenci kapasiteli bilgisayar laboratuvarı
1 adet elektrik atölyesi
1 adet inşaat çizim sınıfı
1 adet 200 öğrenci kapasiteli öğrenci kantini
1 adet 175 kişilik konferans salonu
12 adet öğrenci dersliği
16 adet öğretim görevlisi odası bulunmaktadır.

Meslek Yüksekokulumuzda Akademik personel bakımından 8 Doçent, 5 Dr. Öğr. Üyesi, 22 Öğretim Görevlisi olmak üzere toplam 35 öğretim elemanı görev yapmaktadır.

Meslek Yüksekokulumuzun en önemli amacı bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda bölümler açarak eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektir. Bu anlayışa sahip Meslek Yüksekokulumuzda toplam 6 bölüm 10 program bulunmaktadır.

Üniversitemiz Meslek Yüksekokul Müdürlüğü Görevi 27 Mayıs 2015 tarihinden bu yana Doç. Dr. Mustafa ÖZDURAN tarafından yürütülmektedir.

Öğrenci Topluluklarımız

Mehmet ŞENBAYIR ()’ın danışmanlığında Yasin YILMAZ (5414898271 )  başkanlığını yürüttüğü TEKNİK AHİLER Öğrenci Topluluğu