• Home Page
  • KAEÜ
  • E-Mail
  • TR
Birime özel logo
KIRŞEHİR
AHİ EVRAN UNIVERSITY

The Innovative University of Modern Turkey

  • ABOUT KAEU

    • About KAEU

      • Misyon
      • Vizyon
      • Değerler
      • Our Quality Policy
    • Administration

      • Müdür
      • Müdür Yardımcıları
      • Kurullarımız
      • Bölüm Başkanları
      • Yüksekokul Sekreteri
      • Örgüt Şeması
    • Tanıtım

      • Müdürün Mesajı
      • History
      • Fiziki ve Akademik Yapı
      • Akademik Personel
      • İdari Personel
  • STUDENTS

    • General

      • Academic Calendar
      • Student Information System
      • Staj Başvuruları
      • Course Information Package (Bologna)
      • Exam/Course Schedules
      • Disabled Students Unit
      • Graduate Information System
      • Registrar's Office
      • Directorate of Health, Culture and Sports
      • Phonebook
      • Student Clubs
    • Legislation

      • Associate's and Bachelor Degree Regulations
      • Graduate School Regulations
      • Vertical Transfer Regulations
      • Undergraduate Transfer Regulations
      • All Legislations
    • Services

      • Dormitory and Accommodation
      • Cafeteria
      • Library
      • Ahi Card
      • Family Health Center
      • Psikolojik Destek Birimi
      • Student Boutique
      • E-Mail
      • Wi-Fi User Guide
      • MS Office 365
      • Kampüs Dışı Erişim
      • Autodesk Yazılımları
    • Transportation

      • Urban Transportation
      • Intercity Transportation
    • Foreign Affairs

      • Foreign Affairs Office
      • Erasmus
    • Education Centers

      • AECEC
      • TOMER
    • Facilities

      • Davulağıl Sosyal Tesisi
      • Astroturf
      • Cacabey Kampüsü Spor Salonu
      • Bâb-ı Ahi Kafeterya
    • Candidate Students

      • Introduction
      • About Kırşehir
      • Virtual Tour
      • Preference (YOKATLAS)
  • ACADEMIC

    • Bilgisayar Teknolojileri Bölümü

      • Bilgisayar Teknolojisi Programı
      • Bilgisayar Programcılığı Programı
    • Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü

      • Bitki Koruma Programı
      • Organik Tarım Programı
      • Seracılık Programı
      • Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı
    • Elektrik ve Enerji Bölümü

      • Elektrik Programı
    • Elektronik ve Otomasyon Bölümü

      • Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı
      • Mekatronik Programı
    • İnşaat Bölümü

      • İnşaat Teknolojisi Programı
    • Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü

      • Makine Programı
  • RESEARCH

    • Kurumsal

      • Misyon (Amaç)
      • Vizyon
      • Temel Değerler
      • Etik Davranış İlkeleri Rehberi
      • Kurum Kültürü
      • Kalite Politikamız
      • Organizasyon Şeması
      • Görev Tanımları
    • Koordinatörlükler ve Komisyonlar

      • Birim Kalite Koordinatörlüğü
      • Birim EKGS Koordinatörlüğü
      • Kalite Yönetim Koordinatörlüğü
      • EKGS Koordinatörlüğü
    • Planlar

      • Stratejik Plan
      • Faaliyet Planı
      • İç Kontrol Standartları Uyum Eylem Planı
    • Raporlar

      • Birim İç Değerlendirme Raporu (KİDR)
      • Birim İç Tetkik Raporu
      • İç Kontrol Standartları Gerçekleşme Raporu
      • Memnuniyet Raporları
    • Süreç Yönetimi

      • Birim Süreçleri
      • Süreç Performans İzleme
      • İş Akış Şemaları
      • Belge Yönetim Sİstemi
    • EFQM Modeli

      • Birim EFQM Modeli Temsilcisi
      • Birim EFQM Modeli Komisyonu
      • EFQM Modeli Uygulamaları
    • BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına Yönelik Çalışmalar

      • Bilgi
      • Makaleler
      • Projeler
      • Derslar
      • Kitap/Kitap Bölümü
    • İş Sağlığı ve Güvenliği

      • İSG Kurulu
      • Acil Durum Planı
      • Risk Değerlendirme Raporu
  • Home >
  • ACADEMIC >
  • Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü

Organik Tarım Programı

  • Hakkında
  • Yönetim
  • Akademik Personel
  • Dersler
  • İletişim

Hakkında


Organik Tarım Programı Tanıtımı

Hızla artan dünya nüfusu, gıda ihtiyacını da artırmakta dolayısı ile ürün kalitesinden daha ziyade verim artışını hedefleyen üretim anlayışı tüm dünyada yaygınlaşmaktadır. Yeterli gıda üretmek kadar, üretilen gıdaların insan sağlığı ve ekosistem açısından sakınca oluşturmaması ve bilimsel ilkelere göre üretilmesi de önemlidir. Ekolojik (organik) tarım; üretimde kimyasal girdi ve ilaç kullanmadan yönetmelik çerçevesinde izin verilen girdiler kullanımı ile yapılan, üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü ve sertifikalı tarımsal üretim biçimidir.

Üniversitemiz MYO Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü bünyesinde 2009-2010 Eğitim-öğretim yılından itibaren 30 kontenjan ile eğitim verilmeye başlayan “Organik Tarım” programı; ülkemiz ve dünyada hızla gelişmekte olan organik tarım sektörünün teknik eleman ihtiyacını karşılamak ve bu alanda mevcut bilgi birikimi ile yeni teknolojilerin kullanımı konusunda teknik birikime sahip "Organik Tarım Teknikeri" yetiştirmek gayesi ile açılmıştır.

Öğrencilerimiz tarafından, Yüksekokulumuza ait jeotermal ısıtmalı 650 m2 lik tam otomasyonlu uygulama serası ve Hirfanlı Baraj Gölü kıyısında bulunan 15 da meyve ve 50 da sebze bahçesinde bölge ekolojisine uygun tüm bitkiler yetiştirilmekte olup, bu tesislerde derslerde verilen teorik bilgilerin pratik uygulamalara dönüştürülmesi sağlanmaktadır.

Organik Tarım ön Lisans programını başarı ile bitirenler ÖSYM tarafından açılan dikey geçiş sınavında(DGS) başarılı oldukları takdirde; Ziraat Fakültesi Lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler.

Mezuniyet sonrası; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı tarım il ve ilçe müdürlükleri, Organik tarım işletmelerinde, Organik pazarlarda, Organik üretime girdi (tohum, organik gübre, organik tarımsal mücadele) sağlayacak özel sektör kuruluşlarında, Organik ürün sertifikası veren kuruluşlarda, Küçük ve orta ölçekli tarıma dayalı sanayilerde ve KOBİ'lerde çalışabilir, Kendi işletmelerini kurarak organik tarım yapabilirler.




Yönetim



Bölüm Başkanı

Doç. Dr. Okan YAZICIOĞLU

Bölüm Başkan Yardımcıları

Öğr. Gör. Yazsemin ACİR


Bölüm Kurulu

Başkan  Doç. Dr. Okan YAZICIOĞLU 
Üye  Doç. Dr. Hakan BOZDOĞAN
Üye

 Öğr. Gör. Yasemin ACİR

Üye

 Öğr. Gör. Banu Seçkin ÜNAL

Üye

 Öğr. Gör. Nilay KILIÇ

Üye  Öğr. Gör. Sinan KILIÇ
Üye  Öğr. Gör. Emel BERK


Bölüm Sekreterliği
Mahmut FİDAN
0 386 280 4747

 

Akademik Personel




Adı SoyadıAna Bilim DalıE - Posta Adresi
Dr. Öğr. Üyesi Füsun COŞKUN Organik Tarım Pr
Dr. Öğr. Üyesi Hayrettin ÇAYIROĞLU Organik Tarım Pr
Öğr. Gör. Muhammet OCAK Organik Tarım Pr
Öğr. Gör. Nilay KILIÇ Organik Tarım Pr
Öğr. Gör. Sinan KILIÇ Organik Tarım Pr







Dersler


Bologna Bilgi Paketi


İletişim


2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Güz-Bahar Yarıyılı Danışman Listesi ve İletişim Bilgileri



 

Published: 04 May 2021
FaLang translation system by Faboba
  • Journals

    • Ahi Evran Medical Journal
    • Journal of the Faculty of Education
    • Journal of the Institute of Natural and Applied Sciences
    • Journal of the FEAS
    • Journal of Medical Sciences
    • Journal of the Institute of Social Sciences
    • Journal of the Faculty of Agriculture
    • Journal of AHIF
    • Ahi Evran Journal of Engineering Science (AHIJES)
  • Information Systems

    • Student Information System
    • Academic Web Pages
    • E-Document Management System
    • Integrated Management Information System
    • Additional Course Automation
    • Bologna Process
  • Units

    • Academic Incentive
    • Coordinatorship of SRP
    • Unit of Enquiry
    • Education Quality Assurance System Coordinatorsip
    • Disabled Students Unit
    • Erasmus - Foreign Affairs Office
    • Quality Coordinatorship
    • Congress and Culture Center
    • Common Elective Course Coordinatorship
    • Pilot University Coordinatorship of Agriculture and Geothermal Energy
    • Pilot University Coordinatorship
    • Pedagogical Formation Unit
    • Continuing Education Center (AHİSEM)
    • YLSY Scholarship Program Coordinator
  • Communication Forms

    • Satisfaction Notification Form
    • IT Technical Support Form
    • Construction Maintenance Request Form
    • Davulağıl Ziyaretçi Formu
  • Others

    • UNIKOP
    • Study In Turkey
    • Wi-Fi User Guides
    • Guide to Proxy Servers
    • Privacy Policy
    • Dokümantasyon
    • PDPA Documents
    • Food Menu
    • Food Sale
CONTACT
Phone : +90 850 441 02 44
Fax : +90 386 280 46 77
E-Mail :
Address : Bağbaşı Mah. Sahir Kurutluoğlu Cad. No: 100 Merkez / KIRŞEHİR
Social Media
© 2025, Kırşehir Ahi Evran University
Old Website
Development Team