• Anasayfa
  • KAEÜ
  • E-Posta
  • EN
Birime özel logo
KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
  • HAKKIMIZDA

    • Genel

      • Misyon
      • Vizyon
      • Değerler
      • Kalite Politikası
    • MYO Yönetimi

      • Müdür
      • Müdür Yardımcıları
      • Kurullarımız
      • Bölüm Başkanları
      • Yüksekokul Sekreteri
      • Örgüt Şeması
    • Tanıtım

      • Müdürün Mesajı
      • MYO Tarihçesi
      • Akademik Personel
      • İdari Personel
  • ÖĞRENCİ

    • Genel

      • Akademik Takvim
      • Öğrenci Bilgi Sistemi
      • Staj Başvuruları
      • Ders Bilgi Paketi (Bologna)
      • Sınav/Ders Programları
      • Engelli Öğrenci Birimi
      • Mezun Bilgi Sistemi
      • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
      • Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
      • Rehber
      • Öğrenci Toplulukları
    • Mevzuat

      • Ön Lisans ve Lisans Yönetmeliği
      • Lisansüstü Yönetmeliği
      • Öğrenci Disiplin Yönetmeliği
      • Dikey Geçiş Yönetmeliği
      • Yatay Geçiş Yönetmeliği
      • Tüm Mevzuat
    • Hizmetler

      • Yurt ve Barınma
      • Yemekhane
      • Kütüphane
      • Ahi Kart
      • Aile Sağlığı Merkezi
      • Psikolojik Destek Birimi
      • Öğrenci Butiği
      • E-Posta
      • Wi-Fi Erişimi
      • MS Office 365
      • Kampüs Dışı Erişim
      • Autodesk Yazılımları
    • Ulaşım

      • Şehir İçi Ulaşım
      • Şehir Dışı Ulaşım
    • Dış İlişkiler

      • Dış İlişkiler Ofisi
      • Erasmus
    • Eğitim Merkezleri

      • Sürekli Eğitim Merkezi
      • TÖMER
    • Sosyal Tesisler

      • Davulağıl Sosyal Tesisi
      • Halı Saha
      • Cacabey Kampüsü Spor Salonu
      • Bâb-ı Ahi Kafeterya
    • Aday Öğrenci

      • Tanıtım
      • Kırşehir Hakkında
      • Sanal Tur
      • Tercih (YÖKATLAS)
  • AKADEMİK

    • Bilgisayar Teknolojileri Bölümü

      • Bilgisayar Teknolojisi Programı
      • Bilgisayar Programcılığı Programı
    • Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü

      • Seracılık Programı
      • Organik Tarım Programı
      • Bitki Koruma Programı
    • Elektrik ve Enerji Bölümü

      • Elektrik ve Enerji Programı
    • Elektronik ve Otomasyon Bölümü

      • Mekatronik Programı
      • Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı
    • İnşaat Bölümü

      • İnşaat Teknolojisi Programı
    • Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü

      • Makine Programı
  • KALİTE

    • Kurumsal

      • Misyon
      • Vizyon
      • Politikalar
      • Organizasyon Şeması
      • Görev Tanımları
    • Koordinatörlükler ve Komisyonlar

      • Kalite Komisyonu
      • Birim EKGS Koordinatörlüğü
      • İSG Komisyonu
      • Kalite Yönetim Koordinatörlüğü
      • EKGS Koordinatörlüğü
    • Planlar

      • Stratejik Plan
      • Faaliyet Planı
      • İç Kontrol Standartları Uyum Eylem Planı
    • Raporlar

      • Birim İç Değerlendirme Raporu (KİDR)
      • Birim İç Tetkik Raporu
      • İç Kontrol Standartları Gerçekleşme Raporu
      • Memnuniyet Raporları
    • Süreç Yönetimi

      • Birim Süreçleri
      • Süreç Performans İzleme
      • İş Akış Şemaları
      • Belge Yönetim Sİstemi
    • KAP Hazırlık Süreci

      • KAP Komisyonu
      • KAP Çalışmaları
  • Anasayfa >
  • AKADEMİK >
  • Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü

Seracılık Programı

  • Hakkında
  • Yönetim
  • Akademik Personel
  • Dersler
  • İletişim

Hakkında


Seracılık Programı Tanıtım

Mevsimin uygun olmadığı dönemde, gerekli iklim  koşullarının sağlanarak ürünlerin mevsimleri dışında yetiştirildiği yapılara sera, yapılan işleme de seracılık denilmektedir. Başta jeotermal kaynaklar olmak üzere, yenilenebilir enerji kaynaklarının seracılıkta kullanılması ile seracılık ülkemizde sadece Ege ve Akdeniz kıyı şeridin de yapılabilir olmaktan çıkmıştır. Özellikle son yıllarda tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaygınlaşan seralarda topraksız tarım tekniğiyle üretimle seracılık çok daha karlı bir konuma gelmiştir.

Ahi Evran Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Seracılık Programı 1996-1997 öğretim yılında eğitime başlamıştır. Programın amacı, ülkemizde önemli bir yeri olan seracılık konusunda bölgenin olanaklarını da kullanarak özel bilgi ve beceriye sahip nitelikli ara eleman yetiştirmektedir. Seracılık programını başarı ile bitirenlere ön lisans diploması ve “Seracılık Teknikeri” ünvanı verilir. Seracılık ön Lisans programını başarı ile bitirenler ÖSYM tarafından açılan dikey geçiş sınavında(DGS) başarılı oldukları takdirde; Ziraat Fakültesi Lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler.

Program kapsamında örtü altı yetiştiriciliğinde kullanılan sera donanımı ve üretimi hakkında tüm teknik ve pratik bilgiler verilmekle birlikte bu alanlarda yetiştirilen sebze ve süs bitkileri ile ilgili yetiştirme teknikleri, bitki besleme ve gübreleme metotları, hastalık ve zararlıları ile mücadele yöntemleri ve sera işletmesi ile ilgili konular detaylı olarak ele alınmaktadır.

Öğrencilerimiz pratik uygulamalarını, Yüksekokulumuza ait jeotermal ısıtmalı 650 m2 lik tam otomasyonlu topraksız tarım ünitesine sahip olan uygulama serasında ve Hirfanlı Baraj Gölü kıyısında bulunan 50 da sebze bahçesinde üretimin tüm aşamalarında çalışarak gerçekleştirmektedirler.

Mezuniyet sonrası, Tarım il müdürlükleri, belediyelerin park ve bahçe müdürlükleri, tarımsal araştırma enstitüleri gibi kamuya ait kurumlarda veya fide ve fidan üretiminin yapıldığı seralar, tıbbi bitkilerin üretimi, süs bitkilerinin üretimi ve tohumculuk firmaları gibi özel sektöre ait kuruluşlarda iş bulabildiği gibi az sermaye ile kendi işlerini kurup yönetme becerisi de kazanmaktadırlar.

Yönetim



Bölüm Başkanı

Doç. Dr. Okan YAZICIOĞLU

Bölüm Başkan Yardımcıları

Öğr. Gör. Yasemin ACİR

Bölüm Yönetim Kurulu

Başkan  
Üye

 

Üye

 

Üye

 

Üye

 




Bölüm Sekreterliği
Mahmut FİDAN
0 386 280 4747

Akademik Personel



Adı SoyadıAna Bilim DalıE - Posta Adresi
Öğr. Gör. Banu SEÇKİN ÜNAL Seracılık Pr
Öğr. Gör. Yasemin ACİR Seracılık Pr





Dersler



Bologna Bilgi Paketi


İletişim


2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Güz-Bahar Yarıyılı Danışman Listesi ve İletişim Bilgileri



 

04 Mayıs 2021 tarihinde yayınlandı.
FaLang translation system by Faboba
  • Dergiler

    • Ahi Evran Tıp Dergisi
    • Eğitim Fakültesi Dergisi
    • İİBF Dergisi
    • Sağlık Bilimleri Dergisi
    • Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
    • Ziraat Fakültesi Dergisi
    • Gazete Dergi Arşivi
  • Bilgi Sistemleri

    • Öğrenci Bilgi Sistemi
    • Akademik Web Sayfaları
    • Elektronik Belge Yönetim Sistemi
    • Bütünleşik Yönetim Bilgi Sistemi
    • Ek Ders Otomasyonu
    • İhale Bilgi Sistemi
    • Bologna Bilgi Paketi
  • Birimler

    • BAP Koordinatörlüğü
    • Bilgi Edinme Birimi
    • Engelsiz Öğrenci Birimi
    • Erasmus - Dış İlişkiler Ofisi
    • Kalite Koordinatörlüğü
    • Pilot Üniversite Tarım ve Jeotermal Koordinatörlüğü
    • Pilot Üniversite Sağlık Koordinatörlüğü
    • Kongre ve Kültür Merkezi
    • Pedagojik Formasyon Birimi
    • Eğitimde Kalite Güvence Sistemi Koordinatörlüğü
    • YLSY Burs Programı Koordinatörlüğü
    • Ortak Seçmeli Dersler Koordinatörlüğü
  • İletişim Formları

    • Memnuniyet Bildirim Formu
    • Bilgi İşlem Teknik Destek Formu
    • Yapı İşleri Bakım Onarım Talep Formu
  • Diğer

    • UNİKOP
    • Study In Turkey
    • Wi-Fi Kullanım Kılavuzları
    • Proxy Kullanım Kılavuzu
    • Gizlilik Politikası
    • KVKK Dokümanları
    • Yemek Listesi
    • Yemek Satış
İLETİŞİM
Telefon   :  +90 386 280 47 07 - +90 386 280 47 09
Fax   :  +90 386 280 47 51
E-Posta        :   
Adres     :  Terme Caddesi KAEÜ TBMYO Müdürlüğü 40100 -  Merkez / KIRŞEHİR
Sosyal Medya
© 2023, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi
Eski Web Sitemiz
Geliştirme Ekibi