Yüksekokulumuz Bilgisayar Teknolojisi programı öğrencileri Ağ temelleri ve Yönlendiriciler dersi kapsamında ders öğretim elemanları Fatma KESKİNKILIÇ ve Çiğdem Çalışkan AÇAR ile üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’na ziyarette bulundular.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından ihalesi yapılan “Ağ, Kamera ve Sistem Ekipmanları” alımı ihalesi kapsamında, Merkezi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı binasında faaliyet gösteren Sistem Odasının Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’na kurulan yeni Sistem Odasına taşıma işlemini öğrenciler yerinde inceleme imkanı buldular.

Öğrencilerimiz, Sistem odasında alınan güvenlik önlemleri ile ilgili geniş bilgi alıp çift katmanlı güvenlik sistemini incelediler. Derslerde teorik olarak işledikleri ve bir simülasyon yazılımı üzerinden yaptıkları konfigürasyonları ağ cihazlarını yerinde görerek gerçek hayattaki uygulamalarına dair bilgi edindiler.  Sistem odasının yenilenmesinde görevli sistem ve network mühendisi Cenk Şaşmaztin ve Bilgi İşlem Daire Başkanı Canfer Memoğlu öğrencilere yeni sistemde kullanılan sunucu ve sanal sunucu sistemleri, donanımsal özellikleri, üniversitemizin network omurga sistemini, fiziksel firewall ve sistem odasında kullanılan ağ kablolama türleri ile soğutma sistemi hakkında bilgi verdiler.