Ahi Evran Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, 1976 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Yaygın Yükseköğretim Kurulu Örgün Yükseköğretim Dairesine bağlı olarak eğitim öğretime açılmıştır. Yüksekokulumuz 1982 yılında 2809 Sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı hakkında 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin değiştirilerek kabulüne dair kanunla kurulmuş bulunan Gazi Üniversitesi’ne bağlanmıştır.
17.03.2006 tarih ve 76111 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5467 Sayılı Kanunla 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilat Kanuna eklenen yeni ek maddeyle Ahi Evran Üniversitesi’ne bağlanmıştır.
Meslek Yüksekokulumuz bölgenin en modern ve en donanımlı yüksekokullarından birisidir.
Yüksekokulumuz bünyesinde;
4 adet 40'ar öğrenci kapasiteli bilgisayar laboratuvarı
1 adet elektrik atölyesi
1 adet inşaat çizim sınıfı
1 adet  200 öğrenci kapasiteli öğrenci kantini
1 adet 400 kişilik konferans salonu
12 adet öğrenci dersliği
16 adet öğretim görevlisi odası bulunmaktadır.
Akademik personel niteliği bakımından Türkiye’nin en donanımlı öğretim elemanlarına sahip olan Meslek Yüksekokulumuzda  11 Yardımcı Doçent, 21 öğretim görevlisi , 1 uzman olmak üzere toplam 33 öğretim elemanı görev yapmaktadır.
Meslek Yüksekokulumuzun en önemli amacı bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda bölümler açarak eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektir. Bu anlayışa sahip Meslek Yüksekokulumuzda toplam  5 bölüm bulunmaktadır.
Üniversitemiz Meslek Yüksekokul Müdürlüğü Görevi 27 Mayıs 2015 tarihinden bu yana Yrd. Doç. Dr. Mustafa ÖZDURAN tarafından yürütülmektedir.
2015 Yılı itibariyle Meslek Yüksekokulumuz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu olmak üzere ikiye bölünmüştür.